NADA

 

Mentis Neuropsykiatrisk Klinik tilbyder NADA akupunktur mod blandt andet angst og stress.

NADA, som er en særlig form for øre-akupunktur, er udviklet i 1974 af psykiater Michael Smith og medarbejdere på Lincoln Hospital i New York.  Der er tale om en non-verbal metode med fokus på recovery, empowerment og personlig udvikling, som øger udbyttet af de eksisterende tilbud og behandlingsmetoder. 

Ved NADA akupunktur placeres nåle i øret i fem særlige punkter, som er beskrevet i en protokol fra foreningen NADA (National Acupuncture Detoxification Association).

NADA-metoden rummer et meditativt element og kan bruges blandt andet mod stress, angst, depression, traumer, søvnforstyrrelser, smerter og misbrugsproblemer. 

NADA akupunktur anvendes oftest som supplement til forskellige former for konventionel behandling eller terapi. NADA hjælper og igangsætter kroppens og sindets egne selvhelbredende egenskaber og virker både fysisk, psykisk og restituerende.

NADA gives som akupunktur i begge ører i 45 minutter med standardnåle (ikke permanente nåle). Under behandlingen sidder patienten i en behagelig stol eller ligger på en massagebriks.

Hensigten med at supplere konventionel behandling eller terapi med NADA akupunktur er:

  • At forbedre patientens lyst til at fastholde et behandlingsprogram og en mere optimistisk tilgang til behandlingsprocessen, samt 
  • At reducere angst, trang (til f.eks. stoffer), søvnforstyrrelser og behov for lægemidler

NADA bygger på en traditionel kinesisk medicinsk tankegang, hvor helbredelse skabes via påvirkninger af meridianbanerne i kroppen. NADA kan hjælpe med at få ro i kroppen igen. 

Kort sagt kan NADA genskabe din psykiske og fysiske balance her og nu, men hvis man ikke arbejder med de underliggende årsager, vil man komme i ubalance igen.